Misna vina Traminac 0,75L

7.30 

Vrsta: Suho bijelo vrhunsko misno vino
Proizvođač: Misna vina
Geografsko podrijetlo: Istočna kontinentalna Hrvatska, podregija Slavonija, vinogorje Đakovo, Đakovačko-Osječka Nadbiskupija

Gastro preporuka: Preporuča se uz deserte, lagana bijela mesa i ribu, a adekvatno rashlađeno najbolje je poslužiti kao aperitiv.
Temperatura serviranja: 10-12 °C

Zapremnina boce: 0,75L

Opis: Traminac Đakovačke Biskupije dolazi s vinogorja na lokalitetu Trnava i proizvod je višestoljetne vinarske tradicije, u kojoj se s ponosom ističu poticaji i zauzimanje velikih biskupa. Premda iz Biskupskog ordinarijata dolaze još neka vrhunska vina poput Chardonnay-a i Graševine, Traminac je ostao zaštitni znak Đakovačke Biskupije i za mnoge je njihovo najbolje vino. Vino koje čini prepoznatljivost vinarije Misnih vina. Odraz tla, klime, čovjeka i tradicije. U čaši se diči svojom žućkastom bojom, koja s godinama prelazi u boju starog zlata te odražava sunce koje oplahuje južne obronke srednje slavonske planine Dilj. Prepoznatljivog mirisa plemenitih traminaca predstavljaju bogatstvo priče mirisa cvijeća, ruže koja duljim odležavanjem vina u boci prelazi u miris kasnih proljetnih ljubica. To bogatstvo mirisa proteže se u aromi okusa koje je puno, snažno s niskim sadržajem kiselina.