Jarec Kure

VINARIJA JAREC KURE

Upoznajte obiteljsku vinariju i vinogradarstvo Jarec-Kure

Naše se gospodarstvo može pohvaliti stoljetnom tradicijom u proizvodnji i njezi kvalitetnih vina. U ugodnom ozračju stopljeno s prirodom koja ga okružuje daje potpun ugođaj užitka u dobrim vinima. Goste primamo uz najavu. Maksimalan broj gostiju je 45.

Brojne nagrade čine nas prepoznatljivima u zelinskom kraju bogatom vinogradima i prirodnim ljepotama. Naš glavni adut je ujedno i naše najpoznatije vino Bijeli Pinot obitelji Jarec-Kure.

Po izboru koji je provela revija Svijet u čaši izabrani smo u 20 zlatnih vinara u Hrvatskoj godine 2002. , 2003. i 2005.

‘Jarec’ na svetoj tibetanskoj planini

Hrvatska znanstvena i alpinistička ekspedicija nedavno se vratila s prvog pohoda u Tibet i na svetu goru Kailasa. Jedan od sponzora povijesnog puta zagrebačkih studenata i profesora etnologije i indologije bio je i poznati vinar Stjepan Jarec iz Biškupca pokraj Sv. Ivana Zeline. Za okrepu na daleku putu darivao ih je buteljama svog bijelog pinota i chardonnaya, pa je tako nastala ova rijetka slika s legendarnom 6714 metara visokom Kailasom u pozadini. Koje se vino u svijetu može time podičiti.